Restaurant Op de Poort

Restaurant Op de Poort is gelegen in het historische stadje Megen, aan de oevers van de Maas. Het restaurant ligt onder de oude gevangenistoren, die stamt uit de 14e eeuw. In die tijd was Megen een vestigingsstadje, met een ommuring die de inwoners moest beschermen tegen buitenstaanders. Wie een misdaad beging kwam in de gevangenistoren terecht en zat ‘Op de Poort’. De toren heeft zijn taak volbracht en staat nu, na ruim 600 jaar, nog steeds in volle glorie overeind aan de dijk.

In het restaurant kunnen 80 gasten plaatsnemen en op het terras nog eens 40. Op het terras kijkt u uit op de gevangenistoren, met ooievaarsnest. De toren wordt al een aantal jaar bewoond door een ooievaarsstel, dat elk jaar een nest heeft en een ware trekpleister is voor Megen.

Terwijl u geniet van het prachtige uitzicht probeert chef Robbert Megens zijn creativiteit op uw bord terug te laten komen. Geniet van moderne gerechten in een klassieke omgeving, met een heerlijke bijpassende wijn. Restaurant Op de Poort in Megen straalt nog steeds het authentieke van Megen uit, maar de keuken is modern en altijd op de hoogte van de laatste trends. Regelmatig verschijnen er nieuwe gerechten op de kaart, om ook de terugkerende bezoeker keer op keer te blijven verrassen.

Bourgondisch genieten doet u bij Restaurant Op de Poort in Megen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij gastheer Erik Wolf en Chef Robbert Megens. Zoekt u naar een bijpassende wijn bij uw gerecht? Erik adviseert u graag.

 • Adres:
  Torenstaat 28
  5366 BK Megen
 • Telefoon:
  0412-462275
 • Contactpersoon:
  Erik Wolf